Уважаема Грамада,
Следим с ужас общинско-съдебната разправа със семейство Ваташки и тяхната автомивка на бул. „Тодор Каблешков“. Това е все едно в миналото да отнемеш/отчуждиш единствената нива на български селянин и да я подариш на чорбаджии.
Надяваме се съдията по делото да се окаже свят и смел човек, а не удобен и опитен браншовик, който само гледа да не разлее келнерската табла. Първите му стъпки по делото не ни обнадеждават – според информацията в последната статия от 12.05.2019 г. Следете кариерното му израстване.
Това вече напомня ръкопашен бой, баташко клане на ожесточени феодали срещу непокорни селяни. То е имотно групово изнасилване, което търси съдебна помощ, за да държи жертвата.
Случващото се със семейство Ваташки и тяхната автомивка отрича всичко, заради което живеем. Над тази автомивка се веят три флага – български, американски и европейски в израз на отчаяната вяра към тези светини. Гаврата е още по-цинична като се има предвид, че изнасилването от местни „евроатлантици“ е в навечерието на европейски избори, а после и на общински.
Нека всички избиратели видят какво става и коя точно власт го прави и да си представят какво също може да се случи на тях и на децата им. И дали вярват на предизборни уверения, че вълци са открили вегетариански ресторант. Остава ни само стихотворението на Вазов „Елате ни вижте“.
В Библията пише, че за всичко ще има възмездие и ние сме вярващи християни. Не си запушвайте ушите, а чуйте писъка на жертвата! И оригването на насилниците.

Петър Йоргов


star