новите политици, Грамада

 „Братя европейци, България никога не е била и  няма да бъде българска, тя е ваша, заповядайте!“ – новият Добри Терпешев

„За да живее, България има належаща нужда от нравствени великани, а не от безмълвни и поцепени нравствени кастрати. За да побеждава, България трябва да се води от възвишени характери, а не от безмълвни, раболепни само-поклонници. Ново вино не се налива в стари мехове /Евангелие на Матея, Глава 9:17/. Така е било, така е и така ще бъде и инак не може да бъде. Помнете дълбоката поука на почитания наш пустинник /Иван Рилски – б.р./: Причина за изчезване на всяко държавно устройство е безгрижието в развалата. Помнете и усърдно, чисто метете стълбата само отгоре надолу!”полковник Борис Дрангов

Записки по българската демокрация

По действителни лица и изказвания на новите политици, случайно чути в медиите, от последната една година и два месеца:

„Не е важно дали е морално, важно е дали са спазени правилата“ – министър председател, „нормопат“, самообявил се пред народното събрание за „исторически факт“, заченат в манастир от Бойко и Делян, непорочно, но по правилата, приложими и за овцата Доли –  без любов, само по сметка.  Върховенството на правото, другарю Денков, не е „нормопатия“, а подчинение  на морала. Само когато законът и правилата са без морал, е възможно в  министерски и зам. министерски стол да посееш доцент  през  2014 г., който до 2021 год. да порасне в академик – невидим  исторически факт.

„Правителството успя почти във всичко на 95 %“ – ……вероятно остават още 5 % за прецакване. Овцата Доли.

Журналист: „Защо всеки, който се съмнява е наричан путинофил? Имат ли право българските граждани да се съмняват?“ Отговор: „Не! Има правилно и неправилно“, зам. председателката на ДСБ – Дебили за социалистическа България.  Към „престъпмисъл“ Джордж Оруел би добавил – „престъпсъмнение“.

„Всеки трябва да стигне до българския съд…..“, демократ, политическа теменужка , Н.А, което не означава народен артист, а би трябвало.

„Пострадали са девет колеги…“ ; „Какви колеги?“ – журналист; „Девет полицая“ – Васко ухото. Не защото има дълги уши, а защото чува добре, слухти  и слуша, като майка  си, и баща си, когато трябва. Кмет на София.

„България ще става все по-сушава. Ще трябва да рехабилитираме производството на плодове и зеленчуци…….чрез поливане.“ Благодарим!  Мислихме си, че стават само със субсидии. Ст. Тафров, умен, красив, компетентен, агроном – филолог. Защо ли на хората в Карловско не им е „сушаво“?

„Защо да обсъждаме закона в Народното събрание (бел. р. –  ТЗ), нали е имало публични консултации“. Най-успешният министър на финансите в последните години, син на също така успешен ръководител на КАТ от N-ски окръг.

„Всеки трябва да бъде разследван“ …. инспектор инч хай,  в буквалния мисловен смисъл на капацитета му, съвместяващ временно длъжността министър на правосъдието, служебно, сега – съветник на президента.

„Народните представители ще бъдат принудени да приемат този закон“, министър на правосъдието без юридическо образование, понастоящем президентски юридически съветник.

„Изпратил съм законите по ПВУ и ми ги върнаха одобрени, затова ги внесох в Парламента“, същият български министър на правосъдието.

„Не съм корумпиран, защото всичко го знаят…“, горното политическо акне, внук на генерал от ДС.

 „Гласът на хората е важен, но гласът на закона е по-важен“, Хелга, бивш министър на правосъдието. А това е гласът на закона, новият, модерен еврозакон, уважаема госпожо експерт – демократ. Убедени сме, че го знаете и прилагате, ежедневно:

Извлечение от Регламент (ЕС) № 575/2013 на Европейския парламент и на Съвета от 26 юни 2013 година относно пруденциалните изисквания за кредитните институции и инвестиционните посредници, и за изменение на Регламент (ЕС) № 648/2012

Можете да спелувате или, ако Ви е по-лесно, да изтананикате горните норми, за да знаят хората кое е над тях, за да не се налага да го виждат. Законът вече не е правило за поведение между равни и достойни, а изчисление, което да изведе неизвестния брой човеци  в точен брой неважни хора, които да бъдат поставени долу.

„Демокрацията не може да се мери чрез участие в избори“, политолог, роден от телевизор и живеещ в телевизията, Д.С-ов, което не означава държавна сигурност, а абревиатура без смисъл.

„Суверенитетът на страната означава, България да бъде уважавана в рамките на Европейския съюз“, Х. Иванов, реформатор, конституционалист, крепящ жив духа на другаря Тодор Живков, който ще бъде запомнен, освен с всичко друго, и с изготвяне на молбата за членство на НРБ в СССР. Духът на съседа на другаря Живков в Бояна – Добри Терпешев, е жив.

Бел.р. Добри Колев Терпешев е участник в комунистическото съпротивително движение, предал български офицери на гръцките партизани, за да бъдат подложени на  неимоверни публични унижения, мъчения и екзекуции; самоволно изтеглил българската армия от Кавала, мислейки, че ще бъде оценен от съветските другари, с възванието – „Братя Гърци, Тракия никога не е била българска и никога няма да бъде!“

Сега Христо би възкликнал – „Братя европейци, България никога не е била и  няма да бъде българска, тя е ваша, заповядайте!“

„Суверенитетът на една страна означава, когато една компания не спазва правилата, държавата да й конфискува активите“ – център за изследване на Девиацията, пардон, демокрацията.

„Правото на защита не е задължително“, виден адвокат, общественичка, реформаторка – И. Л.

„Българофил – това е путинофил“, политически инфлуенсър, един от многото безименни, сладки телевизионни гласове на раболепното самопоклонничество.

„Така всеки гражданин ще се превърне в контрольор на приходите в бюджета.“ Кръжочник-бюджетар, от ПП (Па-Па – политическо пате, измътено в президентството, според Харалан Александров), по повод предложението за неплащане на сметките в кръчмите, ако „нема“ касов бон, изведено от грешното впечатление, че всеки гражданин е „дупетат“.

„Да гласуваме закона от § 7 до § 109“– Стою, от „Па Па“, неизвестен, но също така видим, но не-роден брат близнак на Делян. И двамата – членове на  правната  комисия, приела за 2 минути на второ четене над 300 изменения и допълнения в ТЗ! Ефикасност и прецизност, която би засрамила всеки щурмбанфюрер от Аушвиц или Освиенцим. Така загива българското право и европейският дух, с високо вдигната ръка на членовете на правната комисия и скрита лява в джоба или под масата. Навици и нужди на общата парламентарна  група – захранване чрез право.

„Нещата се разпаднаха като българската скупщина“- Хърватска поговорка.

„Българийо, за тях ли те умряха“ – по Иван Вазов

Амин.